Restoran
Mediteranska kuhinja
Svima su poznate blagodati i prednosti mediteranske kuhinje, a toga je svjesno i osoblje restorana “ACO”.
Mediteranska kuhinja označava posebnu kulturu spravljanja i uživanja u jelima, koja se razvila u krajevima uz obalu Mediterana, a samim time i na Jadranu.
Ta prehrana uključuje obilato korištenje maslinovog ulja u spravljanju jela, mnogo raznog voća i povrća, korištenje bijelog i crvenog luka, aromatično začinsko bilje poput ružmarina, bosiljka i majčine dušice, raznovrsne ribe i ostale plodove mora, te brojne vrste mesa poput janjetine i jaretine, ali s vrlo malo svinjskog mesa.
U toku svakog obroka nezaobilazna je, naravno, i čaša ili dvije kvalitetnog crnog vina. Osim zajedničkih karakteristika, mediteranska kuhinja ima i brojne regionalne značajke, pa se tako i na otoku Rabu razvio jedan autohtoni oblik mediteranske kuhinje.
U ugodnom ambijentu restorana “ACO” možete uživati u ribljim i mesnim specijalitetima, te školjkama i rakovima pripremljenim na starinski domaći način, koji niti najveće gurmane neće ostaviti ravnodušnima. Pored uobičajenih jela nudimo i autohtone specijalitete i slastice s Raba koje odišu ovim podnebljem: rapsku tortu i fritule, hobotnicu i lignje s krumpirom pod peku, kopunov gulaš, janjetinu, slanu ribu, marinadu…
Specijaliteti
Specijaliteti restorana “ACO” uključuju slanu ribu, med od kadulje, vino, maslinovo ulje, te lozu i travaricu iz vlastite obiteljske proizvodnje.
Tradicija pripremanja jela na žaru, ražnju ili ispod peke vrlo je duga u našem ugodnom kutku otoka Raba. Mesni i riblji specijaliteti pripremljeni na taj starinski, oprobani način vrlo su sočni i ukusni, a svi zdravi sastojci zadržavaju se u hrani.
Na ovaj tradicionalni način hrana priprema hrane traje vremenski malo dulje, ali zadržava svu punoću svog okusa, a vas u jednom zalogaju vraća iz svakodnevice užurbanog gradskog života u smiraj pitoreskanog primorskog mjesta u Barbatu na otoku Rabu.
Akvarij
Prekrasni primjerci rakova u našem akvariju dokazuju svu čistoću našeg podmorja i nude bogatstvo izbora delicija jadranskog mora. Prednost akvarija je u tome što gost na licu mjesta izabire živog raka kojeg se odmah zatim priprema za trpezu. Neka vaš odmor na Rabu protekne uz najukusnije specijalitete koje Jadran može ponuditi!


Kontakt
